jobbigt pass

Red i paddocken idag. Värmde upp och  jobbade honom lite i trav och galopp. Sen skuttade vi över ett 60-räcke bara för skojs skull för att det stod i paddocken, han blir ju så mycket mjukare när man har hoppat ett par språng eller bara travat över lite upphöjda bommar, härligt. Red väl i 50 minuter ungefär, ganska mycket lätt sits, usch va jobbigt!
Vi var helt dyngsura båda två när vi var klara, så det fick bli lite avsvampning, för honom, inte för mig, ska hoppa in i duschen snart tänkte jag, fortfarande dyngsur, höhö.
Märks att jag inte tränat för Bella på länge. Men det ska jag göra regelbundet nu i höst, hon kommer ut till oss tills han är okej att lasta! Gött!
Duscha, sen sängen!
/hgmn

en outfit

Budade på ett par stickade orange benlinbdor på Tradera, men det är några dagar kvar så högsta budet väntar jag med. Tänkte de benlinforna plus ett schabrak från Hööks som är grått och orange, snyggt!
Tänkte faktiskt lära mig att sticka och virks, mamma är ju pro på det så vi ska pyssla lite med det i höst!
/hgmn

nu - sommarlov

japp, det var min sista jobbdag idag och nu börjar mitt sommarlov, weeei...!
Haft det bra på Apoteket Solvändan i sommar i alla fall, jättesnälla arbetskamrater.
Fick en liten hejdåpresent av dem nu när jag gick hem. Tack, blev jätteglad!
min underbart bra kamera, YES!
/hgmn

HV Polos nya vinterkollektion

Ett par shabrak från HV Polos nya vinterkollektion, gillar de båda skarpt!
Häftiga och utstickande med lyster i tyget och fina ganska neutrala höst och vinterfärger.



/hgmn

dagens träning

Hej! Idag i stallet gick det bra, han var jättesnäll i hagen, skönt att han börjar fatta det där nu. Jonas kom vid halv fem och skodde honom, hovarna börjar ordna till sig lite verkar det som. Hoppas jag. Efter det blev det en sväng i paddocken. Han var lite stel så jag värmde upp ordentligt, skrittade, travade och galopperade lite men han var fortfarande lite spänd. Så jag avslutade med att skritta honom en kvart på små volter och seprentiner för att han skulle mjukas upp lite. Sen blev det lastning, vilket gick lika bra idag också! Känner mig supernöjd!
/hgmn

Riders Company säkerhetsväst till salu

Tänkte sälja min säkerhetsväst från Riders Company då jag vuxit ur den.
Det är storlek 12 och skulle nog passa till någon runt 140-150, jag är 157 cm och den är lite för liten.

 


Riders Company
Level 3

Godkänd för tävling.

Skön och följsam "sköldpaddeväst" med snörning i sidorna.

Strl 12

Pris 400:- (nypris 999:-)

 

 

Bilden är lånad med tillstånd från www.stallsjohemmet.com

 

Säkerhetsvästen på bilden är i strl 14.

 

Vid intresse - hör av er till min mail [email protected]

/hgmn

Följ min blogg

Följ min blogg med Bloglovin
/hgmn

problem med bilder

Bilderna jag kopierade från Jantar-bloggen gick helt plötsligt inte att titta på och syntes inte i blogginläggen längre, så nu har jag lagt över alla bilder från Jantars stam från datorn till bloggen och fixat det. Sen var det lite mer bilder som måste in i några inlägg, tråkigt. Men det fixar jag imorgon om alla finns kvar på datorn!

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar med mogondagen.
/hgmn

en outfit



Detta vill jag ha som min första tävlingsoutfit med Jantar.  Det dröjer ju innan vi är där men vilja kan man alltid.
Jacsons nya lyx-serie med schabrak och huva, det passar perfekt till min Jacson-kavaj i samma färg.
Resten av prylarna på bilden är det jag har själv!
/hgmn

bara hgmn.blogg.se

ändrade mig, tyckte det var bökigt att ha en underdomän. Så nu har jag allting här på HGMN istället, skriver ju mestadels om allt jag gör i stallet och tyckte därför att det kändes onödigt, plus att det är lite jobbigt för folk att komma ihåg om de vill läsa min Jantar-blogg om det ska ligga på en underdomän.

Så jag har precis flyttat över alla inlägg från Jantar-bloggen hit nu, det är inte rätt datum eller tid, men de ligger åtminstone här nu!

Fick bli en lite provisorisk header tills vidare, har ju typ inga bilder på varken mig eller Jantar ännu, har ingen vidare bra kamera...

/hgmn

en outfit

Sjukt nice outfit!
Min älskade Charles Owen Ayr 8 hjälm som anlände idag
Orange Scapa-schabrak
Svarta Mountain Horse - ridstövlar
Svarta PC-boots
Orange PC - lindor
& ett par vanliga svarta helskodda ridbyxor
Vi får se vad som händer när lönen trillar in!
/hgmn

vill ha!!

Vill att min hjälm ska komma idag!! Har gått lite mer än en vecka nu så jag tycker att den borde vara i närheten nu.. Vi får se om det kommit en lapp i brevlådan när jag kommer hem från jobbet om typ tre timmar.

Börjar jobba om tio minuter så jag måste nog sticka nu, höhö. Ha det bra!
/hgmn

filmbevis från lastträning!

blev ett litet filmbevis på att Jantar gick in i transporten igår också! Flera gånger! detta var en utav gångerna. Utan stress eller press, och gick ut när jag bad honom, duktig pålle.

Daglig rutin fr.o.m i förrgår, japp! Longerade honom en kvart-tjugo minuter innan, det gick bra det också! Gör lastningen till en positiv upplevelse då han får sitt kraftfoder i transporten och inte känner någon press. Det är när han känner press bakifrån han tycker det är obehagligt för att han blir instängd, så i fortsättningen ska jag börja träna på att någon står där bak och går lite fram och tillbaka och senare att man skramlar med bakbommen tills han inte tycker det är obehagligt längre.
/hgmn

framsteg

igår var Jonas hos oss och spikade dit en ny sko, igen... han kommer igen nästa vecka då han ska sko om honom helt.

Efter det lastade jag Jantar, tänkte att han ska uppleva transporten som en bra upplevelse, och tänkte nu varje dag gå ut och ge honom kraften i transporten. Och gissa vad?! han går rakt in i transporten, står där inne och käkar och efter någon minut backar han ut igen, sen går han in igen, står och äter nån halvminut. Sen testade vi med att Anneli gick förbi bakom transporten - och då backade han såklart ut. Han ville gå in igen och jag lät honom gå upp halvvägs, sen backade jag ut honom och gjorde så ett par gånger för att visa att det är jag som styr. Till slut fick han gå in helt, och han stod där lugnt och käkade medan jag kliade honom lite på halsen.

När han hade ätit upp backade han ut igen och som avslutning gick vi in en gång till, och när han stod stilla och avslappnad bad jag honom att backa ut, så att vi avslutade med att jag bestämde at han skulle ut. Mycket nöjd!
/hgmn

avkastad!

Jaha, nu till gårdagen. Jag satte upp lite hinder, red fram och hoppade fram på ett litet kryss några gånger som jag sedan la upp till ett litet räcke på 70 kanske. Sen hade vi satt upp ett plank på 1 m och en oxer på kanske 80.

Han var lite stel så jag travade lite serpentiner ett tag till och sen fortsatte vi hoppa några skutt, men han hoppade alltid av lite för tidigt eller lite för sent, så Anneli kom med förslaget att vi skulle lägga en galoppbom innan oxern, så det gjorde vi.

Först fattade han inte riktigt vad han skulle göra när det låg en bom innan, så han snubblade igenom det. Nästa gång hoppade han klockrent. Sen la vi bommen på andra sidan för att hoppa hindret från andra hållet, jag vet inte riktigt vad som hände, men fel kom vi i alla fall och han gjorde värdens språng så jag landade hårt på bakdelen av sadeln och då sparkar han bakut så jag flyger som en katapult över honom och landar på höger sida.

Slog i höften, knät och smalbenet rejält, har en fin lårkaka på sidan av smalbenet nu, ett ömmande och inlindat knä, en svullen och öm höft, och ont i nedre delen av magen så jag håller på att dö känns det som.

Men Jantar mår finfint som tur är. Det var ju inte hans fel, så klart att jag skulle testa galoppbommen framför ett litet kryss eller mindre hinder innan. Det skulle jag ju tänkt på eftersom jag inte gjort det med honom.. dumma Camilla.

Men man lär sig något varje gång och det är väl tur det!

Precis innan vi stack hem så pratade jag och Anneli och vi sa att hästarna kan ju gå i sommarhagen eftersom det va så fint väder. Fem minuter senare blir det strömavbrott. En kvart senare när vi är på väg hem är himmelen helt kolsvart en bit bort och en blixt visar sig.

Vi hinner hem och käka en pizzaslice innan Mattias från stallet ringer och ber oss att komma upp för det är sånt jäkla oväder och att åskan inte är en kilometer från stallet ens. Så vi åker upp, det blåser, mullrar och blixtrar konstankt, så hästarna fick stå inne istället. När vi skulle springa ut till bilen för att åka hem blev vi dyngsura, helt tokigt.

Här kommer i alla fall ett par bilder från mobilkamera när jag rider.
En bra kamera kanske man borde samla ihop till!


/hgmn

mål

Jag kom att tänka på en sak, hur viktigt det är att ha ett mål om man vill komma någonstans med sin häst, eller någon stans över huvud taget i livet.

Jag älskar att träna och tycker det är jättekul att komma ut och tävla någon gång i bland, men jag är långt där ifrån ännu, då kom jag att tänka på hur viktig punkt ett är i mitt mål med Jantar.

Punkt 1
- lastning

lastningen är det som är svårt med vår häst, och kan man inte lasta så kan man varken åka iväg och träna för instruktör elller tävla.

Så mitt närmsta mål med Jantar är att han ska kunna gå att lasta utan problem. Så nu har jag bestämt mig för att varje dag jag är i stallet ska jag lasta honom. Folk säger att det kan vara psykiskt jobbigt för hästar att göra något de tycker är obehagligt varje dag.

Men jag tänker såhär, Jantar fyller sex år i år, så han är ju inte så himla ung, OCH... gör man lastningen till en  daglig rutin så är det inga konstigheter till slut och därför inget pskykiskt jobbigt för hästen, lastningen ska vara en lika självklar sak för hästen som att bli ledd ner till hagen. Vi har ju trots allt tränat en hel del lastning så han har ju förstått att det inte är något farligt längre eftersom vi inte pressar in eller tvingar in honom.

Det var vad jag tänkte på idag. Kommer snart uppdatera om gårdagens incident..
/hgmn

tävling



Klicka på bilden så kommer ni direkt till Julias blogg där du kan tävla om ett 4-pack röda Premiere-lindor!
/hgmn

lastproblem

fy fan rent ut sagt, va tråkigt det är att inte kunna lasta sin häst. Kom inte i väg på träningen idag som jag längtat till, har inte tränat för instruktör sen i höstas eftersom vi inte kunnat lasta honom.

Var i stallet igår kväll hur länge som helst och Jantar gick hur fint som helst, red över lite upphöjda travbommar och efter att ha ridit över dem några gånger blev han jättemjuk och fin, jobbade bara väldigt mycket med att han inte skulle trycka ut ytterbogen, vilket han ofta gör när det börjar bli jobbigt. Men jag var jättenöjd med honom igår, han har inte gått så fint på länge, och då är det så tråkigt när man inte kan komma iväg någon stans.

Stannade kvar länge i stallet efteråt, lät honom stå inne i boxen ett tag efter han käkat sin krafft medan jag smorde all utrustning hur noga som helst, blev mycket fint.

Och det där med lastningen ja, vi har försökt med hur många metoder som helst, i höstas hade vi en lasttränare hos oss som hjälpte oss lite, det funkade ett par gånger, sen började han krångla igen.

Hon använde sig av repgrimma och en fyrameters-lina, och den metoden att man bara ska vara lugn och sansad, hästen ska alltid ha fokus på dig och inte leta flyktvägar, det är okej att gå bakåt om hästen vill i början, annars ska man hålla tryck på linan och när hästen går framåt ger man eftergift.

Man strävar efter att hästen ska lyssna på tryck och eftergift och att den ska lyssna på dina kommandon, inte gå fram utan att du säger det (då använde hon sig av kyss-ljudet och tryck på linan som framåt-kommando).

Om hästen har gått upp t.ex. halvvägs i transporten och står och är avslappnad (då du inte har tryck på linan) kan man emellanåt be den att backa, för att den inte alltid ska känna tvång framåt, när hästen väl är inne skramla lite med bommen där bak för att hästen ska vänja sig vid ljudet, och när du vill - be hästen att backa ut igen. Hon använde sig även av två personer som infångare med varsitt spö i handen som man petar till hästen med om den går åt sidan, om det inte räckte med att hon korrigerade med att styra med linan.

Denna metoden har vi tragglat nu sen i höstas, det är den som funkat bäst hittills, för han går in efter ett tag, och är inte rädd för bommen som skramlar, men när han känner att bommen trycks mot rumpan och man ska sätta fast den backar han som en idiot.

Alla kommer alltid med sina egna teorier, fått massa förslag som att bli arg, piska in hästen, korsa linor bakom rumpan osv, men stress/"våld" funkar över huvud taget inte på Jantar, han får panik och kastar sig, det vill vi inte vara med om fler gånger, sist hoppade han ner för en stallplan där det var en nedsänkt väg och en stenmur, så han hoppade nerför stenmuren på ca två meter och ner på den vägen, ner för ytterligare en stenmur mot hagarna och fastnade mellan stenmuren och elstängslet, en annan gång innan det sprang han iväg och in på en tomt.

Okej att det kanske funkar att tvinga in en liten b-ponny, men när det är en lite större häst och lite mer kraft är det inte lika lätt att hålla emot. Så tvång är uteslutet.

Min hovslagare gav mig ett bra tips idag när han va och skodde några andra hästar i stallet, backa upp mot ett hörn eller en vägg så han inte kan backa så längt eller smit lika lätt, sen öppna våran fronturlastning så han känner att han inte får panik för han är intryckt och inlåst, utan kan gå ut framåt om det vore så, så han får lite mer plats.

Och bara det att man kan gå fram ca 50 cm längre om man tar ner främre bommen kanske gör saken lättare och behagligare, så kan man bara backa bak honom och sätta dit bommen igen om man lyckas stänga luckan. Får han rycket går vi bara ut fram, tänkte testa det någon dag nu och se om det funkar bättre.

Någon annan som har bra erfarenhet av lastning och några bra tips? Kommentera gärna.

Nu ska jag nog kolla film med Victor, sen nana. Upp och jobba i morgon och sen kanske stranden.

Så vi får se om det blir någon träningstävling på söndag.

Natti
/hgmn

ännu lite nytt

idag efter jobbet blev det stan, Victor kom och hämtade mig innan han började jobba.

Var först inne på mammas jobb för att beställa hjälmen, men det krånglade lite, så vi försöker i kväll igen.

Hittade en ganska schysst tröja på stadium som jag tänkte ha när jag rider. Denna gråa tröjan, det är såna förstärkningslappar på armbågarna, vilket inte syns på bilden.



I morgon blir det hoppträning för Ann "Bella" Rodhelind på Udden och på söndag blir det Pay And Jump, även det på Udden.

Nu ska jag kila iväg till stallet, tänkte rida lite lätt markarbete.
/hgmn

ny hjälm

har bestämt migför att beställa denna hjälm från England, typ imorgon. Charles Owen Ayr8.
Ska bara ta reda på storlek osv.

Kommer att beställa härifrån. Blir ungefär 1000 kr billigare. Sweet!

/hgmn

hovslagarens tips

Ikväll kom Jonas, guld värt att han tog några minuter av sin fritid. Han spikade fast ett par nya sömmar och sa bara "pensla på med en vegetabilisk olja, spelar ingen roll vilken, du kan lika gärna ta matolja eller olivolja, eller någon hovolja med lalolin i. Och pensla inte oftare än varannan dag, för då förstör man glacyrlagret + att kroppen slutar producera eget fukt till hovarna om man penslar för mycket"

Bokade en ny skoningstid om ett par veckor, får väl se om skorna sitter till dess. Men han får gå med boots till dess.

Måste skaffa mig en kamera så jag kan fota lite!

Japp, hejdå!
/hgmn

lite nytt

åkte in till stan med Maya igår för att köpa quick-out-stigbyglar. Ska hoppträna för Bella på torsdag och på söndag ska jag förhoppningsvis vara med på Pay And Jump på Udden, 0,90 m. Då vill jag gärna ha riktiga stigbyglar in case of emergency, så man inte släpar efter hästen.



Hööks - 839:-


Köpte även ett par boots, för det lär vi ju behöva lite i sommar verkar det som. Funderade på att köpa ett schabrak också, men jag kunde inte bestämma mig, så det blev inget. Dessa köpte jag på Hööks, de verkade bra och slitstarka.


Hööks - 179:-

Idag tänkte jag åka till Annas Hästshop för att kolla ny hjälm som jag är i stort behov av, har haft min hjälm i hur många år som helst och trillat av hur många gånger som helst. Victor skulle vara snäll och skjutsa ut mig dit. men sen såg jag på hemsidan att hon hade stängt, så vi får ta det nästa vecka i stället.

Nu dör datorn snart, orkar inte gå in och sätta i laddaren så jag säger hejdå nu. Hejdå! Kanske skriver något ikväll.
/hgmn

trasiga hovar

åh! Jantars bakhovar trasar sönder på sommaren! nu har det gått bort en sån stor bit av hoven så det stack ut en söm igår, drog bort den och oljade in hans hovar och gav han betfor, lite krafft och extra b-vitamin. Fick låna Mayas boots som han får ha på sig lite nu tills hans hovar har blivit bättre, så han inte slår emot eller trampar av sig skorna lika lätt. Köpte även ett par egna boots igår på Hööks.

Ikväll ska Jonas vår hovslagare komma och titta på hoven så jag ska kolla med honom vad han tycker att man ska göra. På vintern är hovarna bra, det är just på sommaren de är så känsliga, och det är inte kul med tappskor eller lösa skor titt som tätt, det har ju hänt ett par gånger innan träning så man fått ställa in. Mindre kul.

Jag har i alla fall börjat ge honom mer b-vitamin nu, hoppas hans hovar blir starkare i fortsättningen av det och jag oljar in med denna hovoljan för tillfället, köpte den dessutom på Ullared när jag var där (Har inte tagit kort på alla grejer jag köpt än, men det ska jag göra snart)

/hgmn

spruckna hovar

Idag red jag barbacka i bara träns och benskydd, och grannen till padocken höll på med sin v6a som en tok, bra miljöträning!

Jantar var jätteduktig, lyssnade bra på min sits och skänkel och det gick mycket bra med galoppfattningar och avsaktningar till trav, inget slängtrav eller något, han var samlad och fin!

Tog av tränset och tränade på att rida i repgrimma sista tio minuterna, gick inte super, han ville följa med Madde in i stallet när hon var färdigriden.

Svampade av, gav honom lite krafft och släppte ut i hagen. Nöjd i alla fall!
/hgmn

barbacka

Idag red jag barbacka i bara träns och benskydd, och grannen till padocken höll på med sin v6a som en tok, bra miljöträning!

Jantar var jätteduktig, lyssnade bra på min sits och skänkel och det gick mycket bra med galoppfattningar och avsaktningar till trav, inget slängtrav eller något, han var samlad och fin!

Tog av tränset och tränade på att rida i repgrimma sista tio minuterna, gick inte super, han ville följa med Madde in i stallet när hon var färdigriden.

Svampade av, gav honom lite krafft och släppte ut i hagen. Nöjd i alla fall!
/hgmn

lite presenning och träning i repgrimma

Tog på repgrimman och tränade lite presenningträning med Jantar, lite läskigt tycker han. Efter ett tag gick han över ett par gånger, men mer träning behövs.

Blev sugen på att hoppa upp och rida honom i bara repgrimma och grimskaft, Maya, en kompis brukar göra det och tyckte jag skulle testa det på Jantar för att träna på att han ska lyssna på sitsen och skänkeln, för att kunna kommunicera bättre med hästen utan att behöva använda så mycket hand.
Victor var med i stallet och filmade,  jag kunde i alla fall styra och få stopp på honom, mer än vad jag väntat mig, ska tränas på fler gånger. Lyckades til och med göra serpentiner och jättesmå volter. Styrde genom att leda med tygeln, trycka med skänkeln och lägga spöet mot ena bogen.

Här, ett par bilder när vi tränade och en liten film när jag red ett par varv på en volt.
/hgmn

Jantar

Vi köpte Jantar våren 2011 i Karlskrona, och han har stått hos oss sen dess.
Jag och min syster har honom tillsammans. Vi har honom i ett mysigt stall ca 3 km från där vi bor, där står han tillsammans med 3 ston.

Här kan ni läsa om Jantar och hans stam.


Jantar
född: 18/10 - 2005
e: Dakar u:Jawa ee: Don Carlos
ras: polskt halvblod
mankhöjd: 164
färg: mörkbrun

Har sökt lite på nätet och hittat lite rolig info om Jantars stam. Har hittat ända in på 1820-talet då det var målade bilder på hästarna. Lägger bara upp de som finns i hans pass och översätter bara texten jag hittat om hästarna. Alla beteckningar på hästarna är vad de är för Jantar t.ex. eeeu - Jantars farfars farmor, blanda inte ihop och tro att det då är föregåendes häst farfars farmor.



e: Dakar - f. 1979, ras: hannoveranare. Från Tyskland. Uppfödare: Kronke Claus.















ee: Don Carlos -
f. 1962, ras: hannoveranare. Han var en av de mest framgångsrika hingstar i banhoppning. Han blev mångmiljonär via hans avkommors prestanda, han producerade 24 godkända hingstar, 43 statliga premie-ston
och
467 tävlingshästar. Från Tyskland.
















eee: Dominik -
f. 1957, ras: hannoveranare. Oerhört framgångsrik, han poducerade 67 godkända hingstar. Från Tyskland.












eeu: Fasanenmoos - f.1947, ras: hannoveranare. Från Tyskland.







eeee: Dömitz I - f. 1944, ras: hannoverianare. Avkommor finns främst inom grenen hoppning. Han blev far till över 30 godkända hingstar och Fidelitas, som vann Team Gold vid Tokyo-OS. Från Tyskland.











eeeu: Abendglück - f.1945, ras: hannoveranare. Från Tyskland.

eeue: Farina - f.1940, ras: hannoveranare. Från Tyskland.

eeuu: Flottenmanöver - f.1931, ras: hannoveranare. Från Tyskland.

eu: Freude - f. 1969, ras: hannoveranare. Från Tyskland.







eue:
Frustra II - f.1943, ras: hannoveranare. Känd för att producera fina ston, finns i stamtavlor hos många värdefulla hingstar och världsklassartister. Från Tyskland.













euu: Fernruhe - f.1952 , ras: hannoveranare. Från Tyskland.






euee:
Futurist I - f.1933, ras: hannoveranare. Användes som hingst i Stedebergen 1937-1956. Far till 115 sporthästar. Från Tyskland.













eueu: Talweise - f.1969, ras: hannoveranare. Från Tyskland.

euue: Fernruf - f.1946, ras:hannoveranare. Från Tyskland.

euuu: Achsenmaid - f.1947, ras: hannoveranare. Från Tyskland.

u: Jawa - f.2002, ras:malopolska (en polsk lättare draghäst/ tyngre
ridhäst). Från Polen.








ue: As Trefl -
f.1996, ras: szlachetna półkrew (inte hittat vad det betyder eller vad det är för typ av häst ännu.
Hans färg är brun appaloosa.
As Trefl är en häst av en mycket ädel byggnad,
stora r
örelser (16 poäng-för rörelse) och har den ovanliga päls som
ofta bidrar till avkommor. As Trefl betyder Klöver Ess. Från Polen.




























uee: Trefl
- f. ? ras: malopolska. Färg - rödbrun appaloosa. Från Polen.

ueu: Amanda - f.1981, ras: malopolska. Från Polen.
Uppfödare: SK Trzebienice.






ueee: Dywizjon - f.1982 ras: Wielkopolski (det är en hästras som utvecklats i Polen och som idag är en utav de viktigaste och vanligaste hästraserna i landet. Det är en stor tävlingshäst runtom i världen med stora framgångar i fälttävlan, dressyr och hoppning. Wielkopolskin är ett resultat av korsningar mellan två polska varmblodshästar, Pozanhästen och Masurenhästen) Från Polen. Uppfödare: SK Dobrzyniewo.









ueeu: Truda - f.1978, ras: malopolska. Färg: kastanjefärgad appaloosa.
Från Polen.







ueue: Wisus - f.1969, ras: angloarab. Från Polen. Uppfödare: SK Pruchna.






















ueuu: Agitatorka
- f.1974, ras: malopolska. Från Polen.

uu: Jodyna - f.1995, ras: engelskt fullblod. Från Polen. Uppfödare: SK Kozienice

uue: Mooving Dream - f.1984, ras: engelskt fullblod. Från Irland.

uuu: Jowitana - f.1981, ras: engelskt fulblod. Från Polen. Uppförare: SK Kozienice.









uuee: Northfields - f.1968, ras: engelskt fullblod. Från USA. Uppfödare: Nuckols Bros.


















uueu: Milloletta - f.1977, ras: engelskt fullblod. Från England.

uuue: Meautry - f.1970, ras: engelskt fullblod. Från Frankrike.

uuuu: Jowita - f.1969, ras: engelskt fullblod. Från Polen.



Hittade en häst som Jantar såg ut att vara en kopia utav. Hans mormors farmors far, Mill Reef.





Tråkigt att jag inte kunde hitta bilder på alla hingstarna. Men de jag hittar ser man en del likhet hos Jantar. Som Don Carlos och Dominik. På sommaren blir Jantar mycket ljusare från att nästan ha varit kolsvart på vintern, han ser lite hasselnötsbrun ut och lite skimmelaktig, och det har han förmodligen då fått från de Appaloosorna i hans släkt. Tänk att man kunde hitta släkt typ 200 år tillbaka!

Så Jantar är alltså halv-hannoveranare, typ 1/4 engelskt fullblod och resten blandade tyngre polska ridhästar. Nu vet man en hel del mer eftersom passet är på polska och man inte visste innan vad alla förkortningar stod för förutom hannoveranare och engelskt fullblod. Detta har tagit mig ca 1,5 dag, men kul att veta lite.

Här ifrån har jag tagit all info:

http://www.bazakoni.pl/anonse,a-6161.html
http://www.dmjhorses.com/index.php?id=75
http://www.hiddenacresfarm.net/stallions.html
http://www.gatewoodfarms.com/info/famous/cd.html#doem

/hgmn

körlektion

nu har jag precis käkat lunch efter jobbet, ska jag snart in till stan för körlektion på Gustafssons, sen ikväll blir det stallet och lite hoppning med Jantar hade jag tänkt mig.

I helgen har jag bara tagit det lugnt, solat & badat, varit så trött om kvällarna att jag somnat på soffan både fredag och lördag, så lite ont i nacken har man nu!

I går kväll innan jag och Victor gick och la oss tog vi på oss löparskorna och joggade en kvart typ, sen blev det spikmattan en kvart när man kom hem, sen sova, mmm.

Bara två veckor kvar till skolan börjar och jag har nästan inte gjort någonting i sommar eftersom jag jobbat så mycket, typ bara Ullared. Får ta vara på tiden som är kvar!

läs min blogg om Jantar här!
/hgmn

stan

Idag fördrev jag tiden på stan, hittade en tröja på New Yorker och ett par löparbyxor på Stadium.

Skulle åka och sola och bada idag egentligen, men Maya dissade, så jag fick roa mig med nåt annat.

Ikväll blir det stallet hela kvällen lång!




Tröja från New Yorker                                                                       Löparbyxor från Stadium


/hgmn

i skuggan

sitter hemma nu, tog bussen från stan efter att ha gjort lite ärenden. Nu sitter jag hemma under parasollet.Har fått världens utslag på hela benen efter jag badade i förrgår, kan man vara allergisk mot havsvatten eller nåt i vattnet? skumt. Ser ut som jag har miljontals myggbett på hela benen, fast det är nåt annat. Varken Victor eller Maya fick utslag när vi badade, blöö, palla allergi mot nåt i vattnet mitt i sommaren...?

I förrgår va vi ju och badade på möllstorp, jag, Maya och Victor. Somnade sent och upp och jobba dagen efter, segt.

Sen igår så åkte jag in till stan med Maya efter jobbet, först Hööks för att köpa lite hästprylar läs om det på Jantar-bloggen här.

Efter det tog vi bussen till Hansa City för att gå på hästavdelningen på City Gross och kika lite, hittade typ inget där. Istället satte vi oss för att fika utanför City Gross medan vi väntade på att Victor skulle komma och hämta oss. Sen blev det stallet en vända. Och sen sängen tidigt, så idag var jag hyfsat pigg på jobbet.

Läs min blogg om Jantar här
/hgmn

igår

uppdaterar om igår senare idag, hade fullt upp igår. Varit en sväng på Cheval Ridsport och Hööks idag igen, skulle åkt till Annas Hästshop och köpa hjälm men hon hade ju semesterstängt såg jag sen på hemsidan. Sitter hemma hos Victor nu, borde åka hem och sola nu istället. Ikväll blir det stallhäng hela kvällen.
Hejdå
/hgmn
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!