i helgen ska jag vara duktig

Slutade skolan för ett tag sen, men sitter kvar och skriver klart loggboken för kundpassen som jag missat att skriva i.

I helgen ska jag vara duktig! jag ska ta hem min permanentdocka från skolan och rulla permanent ett par gånger, måste öva upp snabbheten så att man känner sig säker till delprovet i vår.

Jag ska ta hand om hästen, såklart. Tänkte passa på att rida ordentligt idag när man är hemma innan det blir mörkt. Försökte rida i onsdags, men det var väldigt mörkt i paddocken trots att lampan var igång, sen började det spöregna och blåsa så in i norden, det var inte poppis hos varken Jantar eller mig, så vi gav upp efter 25 minuter när allt var dyngsurt.

Igår var det vilodag, torsdagar är en sån kaos-dag då Sara jobbar sent och jag går sent i skolan och ingen hinner rida, så det får bli hans vilodag! Tränade även indoor-walking med rugbylaget igår.

Tänkte rida imorgon eller söndag också, får se hur Sara och jag gör, vilken dag vi tar var.

Fredagar och helger är typ den enda dagen jag kan rida ordentligt eftersom det hinner bli kolsvart innan man kommer hem i veckodagarna och han inte vill bli lastad!

Har även bestämt att jag ska ha en dag denna helgen då jag smörjer allting jättenoga, det behövs! Sen är det även rugbyträning både lördag och söndag, så min helg verkar fullbokad!

Får se hur det går att träna med min fot som inte är helt bra ännu efter stukningen, får väl tejpa ihop den om inte annat!
/hgmn

höjning av licenskostnaderna?

Vad tycker ni om de nya reglerna gällande licensavgifterna start 2012?
själv tycker jag det är helt idiotiskt, allt krig tävlingar och allting inom den här sporten kostar redan så mycket.

Det finns folk som inte vill ligga på högre nivå än att tävla några lokala tävlingar om året, ska de då behöva betala flera hundra kronor för det?

Allting kostar redan så mycket, start och anmälningsavgifter, uppstallning, resan dit, ev boende m.m.

De vill bara suga så mycket pengar de kan från folket...


Här är en länk till en namninsamling för de som är emot detta

Tjejen som startade namninsamlingen skriver såhär:

"Nu tycker iallafall jag att förbundet har gått förlångt. De chockhöjer priserna på licenserna på grunder som jag inte kan förstå.

"Med en årlig, regelbunden uppdatering av häst- och ponnyregistret får Svenska Ridsportförbundet en överblick hur många hästar och ponnyer som faktiskt tävlar, på vilka nivåer och med vilka resultat".

Det kan dom se i tdb, och för det betalar vi redan 10 kr per start och häst."
/hgmn

på fältet

Red på stubbåkern utanför stallet igår, blev massa galopp. Kul, men man får kämpa röven av sig på fältet eftersom han drar så mycket.

Man får ju utnyttja fälten och skogen så mycket som man kan nu innan snön kommer!

Jantar har fått ganska mycket mer päls nu, trots att vi har lite tjockare täcke än vi brukar ha vid detta laget, men eftersom hästar sätter päls efter ljuset så är väl inte det så konstigt, men man tycker ju det borde hjälpa lite i alla fall.

Nu blir det snart rugbyträning för min del och därefter bara ta det lugnt, möjligtvis plugga lite körkortsteori.

/hgmn
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!