sadel sadel sadel

Är sjuk och har varit sen i måndags, har varken kunnat rida eller träna rugby, sug.

Blev jätteglad när jag såg att jag fått hem ännu en lönespesifikation från Apoteket, hade nämligen fått en separat klumpsumma med semesterersättningen, så då blev man någon tusenlapp rikare, aldrig fel.

Håller på att spara ihop till en dressyrsadel till Jantar vilket jag känner skulle vara en väldigt stor hjälp för mig.
Jag är ju så kort och kommer inte åt honom som jag vill, och det är jättesvårt att hålla så bra sits och skänkel i en allround/hopp-sadel, jag får ju kämpa röven av mig varje gång.

Skulle vara helt underbart att ha en dressyrsadel så man får stöd för sin dressyrsits och skänkel, tror jag skulle kunna jobba honom mycket bättre då.

Just nu har vi en Kieffer allround mot hopp till honom som Anna på Annas Hästshop provade ut åt oss för 1,5 år sen, den är superbra och jätteskön, men passar ju bäst till hoppning då den ger jättebra stöd. Den är dessutom snygg också!

När jag och Sara sparat ihop till en sadel får Anna komma ut igen, då ska vi även be henne kolla den sadeln vi har på honom nu, kanske inte behöver ha fårskinnspadden längre eftersom han har ändrats en hel del i kroppsform och vuxit till sig lite sen vi köpte honom.

Försökte hitta en bild på sadeln men hade ingen egen och hittade ingen på google heller. Äh!
/hgmn

skogsrunda med Maya

i fredags kom Maya till mig med sin häst Flisan. Vi red ut i skogen för att utforska ridvägarna lite, var ute i typ två timmar, sen galopperade vi lite på fältet bredvid stallet, så det blev väl en tur på sammanlagt 2,5 timme i alla fall, Jantar var helt löddrig på halsen när vi var klara, då känns det att man har jobbat lite, höhö.

Det enda dumma är att man måste rida ca 5 minuter på bilvägen för att komma till skogen. Visserligen är det ingen stor eller jättetrafikerad väg, men den är ganska krokig och de som kör där är ju bönder med stora maskiner i full fart och lite bilar. Men vi hade ju så klart reflexvästar på oss för att synas extra tydligt, och de vi mötte på vägen dit och hem var väl tre bilar sammanlagt, och alla saktade in jättemycket och visade hänsyn!

Roligt med lite sällskap så man kan rida ut långturer! Försöker få Maya att flytta till vårt stall, skulle vara jättekul!

Svampade av hästarna när vi kom tillbaka, sen blev det fika! Tack för en trevlig dag Maya!









/hgmn

lite ridning

Victor fotade lite med min kassa kamera igår.

Red i hagen med halsförlängare, min tränare tyckte jag skulle rida med det några gånger i veckan för att han ska fatta var han ska gå, han stretar ju emot så mycket, så det är en liten hjälp på traven för att få honom att jobba och gå där han ska.

En bra och snäll hjälp som inte är skadlig på något sätt, den är elastisk och därför kan hästen undvika att gå i form om den vill, men det blir ju jobbigare då eftersom gummibandet tar emot.

Målet är så klart att rida utan den och få honom att sluta dra så mycket.

gillar pannbandet!
/hgmn

det är mycket nu

skola, hästen, körkort, rugby.

I skolan är det fullt upp, praktik mån-tis 9-18, resten av veckan är rätt chill, men sen är det jättemycket med UF-företaget som måste göras för att vi ska komma igång, men det är ju roligt trots att man måste lägga den delen av skolarbete på sin fritid, det börjar gå lite framåt nu i alla fall!
Sen är det hästen som ska hinnas med efter skolan, och det tar ju ett par timmar varje dag.

Sen är det alla körlektioner som ska hinnas med! Hoppas man blir klar med det snart!

Sen är det Rugbyn jag söker till i år också, vi får väl se om jag kommer med i år igen, det är ju skitkul, men allt tar sådan tid, men jag ska försöka pussla ihop allting!

Ett par bilder från rugbyn 2010

intåg
/hgmn

4 september 2011

har varit mycket nu med skolstart, resa till England för att hälsa på syster Maria, körlektioner och hästen. Men nu är jag här.

Maya var snäll och red Jantar lite när jag var bortrest, tråkigt om han ska behöva stå stilla.
När jag kom hem var det kundpass i skolan på onsdagen, brudkurs på eftermiddagen, körlektion efter skolan, och sen träning för Bella på hemmaplan, fullspäckad dag!
Har inte så stor koll på de närmsta dagarna som varit, de har bara flutit på  som vanligt med skola, körlektioner och hästen. Har i alla fall ridit och pysslat i stallet så mycket jag hunnit.
I går och idag var jag på rugbyträning, är helt slut i kroppen, vill ta livet av mig för varje steg jag tar nu, har sån fruktansvärd träningsvärk. Den försvinner ju till slut i alla fall, höh.
På onsdag är det Bella-träning på hemmaplan igen, roligt!
Och imorgon börjar praktiken.
Några bilder från häromdagen, höh
/hgmn
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!